luni, 18 noiembrie 2013

Ne gasiti pe www.prajituriacasa.ro

Dragi prieteni,


La 2 luni de la lansarea proiectului “Prajituri de casa” lansam cu voie mare site-ul www.prajituriacasa.ro Ascultand cu acuratete sfaturile voastre, acum exista un loc in care gasiti majoritatea produselor noastre si promitem sa adaugam zilnic si altele.


Cu un design modern si usor de utilizat site-ul nostru aduce dulciurile voastre preferate acasa.

Comenzile le puteti face direct pe site sau la numarul de telefon 0766.441.007!



joi, 19 septembrie 2013

Dobos

Dobos, din 1884 in zilele noastre

Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Prajitura Dobos isi are originile in Ungaria, unde cofetarul Jozsef Dobos a inventat reteta in 1884. Prajitura a fost expusa pentru prima data in 1885 la Expozitia Nationala de la Budapesta iar imparatul Austriei, Franz Joseph si sotia acestuia, Imparateasa Alisabeth a Austriei, au fost printre primii care au gustat delicioasa prajitura. Prajitura Dobos a devenit rapid foarte populara in intreaga Europa pentru ca era diferita fata de toate celalate. Secretul a stat in unt, un ingredient nou si foarte putin cunoscut la acea vreme. Dealtfel, tot Jozfef Dobos a fost si cel care a inventat untul de ciocolata si blatul de tort. Reteta a fost pastrata secret pana in 1906 cand Jozsef Dobos s-a retras din activitatea de cofetar. 

Prajitura a devenit cunoscuta in toate colturile lumii si, in prezent, numara mai bine de o suta de variatii. Reteta originala contine 5 straturi de pandispan cu o umplutura de crema de ciocolata intre ele, totul imbracat in caramel pentru a pastra prajitura proaspata si a o impiedica sa se usuce. 

marți, 17 septembrie 2013

Panna Cotta in 3 straturi



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM ->0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

De cand am demarat blog-ul, facebook-ul si aceasta "afacere" mi s-a cerut sa promovez un minunat desert italian. Fin, dulce, racoros, acest desert din nordul Italiei se asorteaza cu aproape orice dulceata, fruct sau mirodenii. Mi s-a parut un desert destul de simplu asa ca am cautat sa gasesc o panna cotta diferita fata de clasicul desert. Asa ca eu va propun sa incercati panna cotta in 3 straturi cu gust de ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.  

Putem face si panna cotta traditionala cu sos de caramel iar pretul pentru 600g este de 22 lei. 

luni, 16 septembrie 2013

Prajitura cu lime



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
  
Ne-am propus in ultima perioada sa va aducem cat mai multe retete "usoare", usor de digerat si tocmai de aceea, doamnelor, domnilor, intra in scena Prajitura cu lime.

Numai daca va uitati la poza, va dati seama cat de delicata este cu noi, prin aspect, prin gust, prin aroma. Facuta dintr-un blat subtire de de biscuiti de graham sau ghimbir, Prajitura cu lime aduce intr-un strat superior o crema realizata din oua, suc de lime, o crema de branza extraordinara si putina coaja de lime, rasa atent.

Uitati-va si voi la fotografie, nu vi se face pofta? Mama mea nu este amatoare de dulciuri, dar cand "scapam" o tava in frigider, ca prin minune se face disparuta.

Clatite cu smantana si stafide la cuptor



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Clatitele sunt pe cat de simple, pe atat de gustoase, dar noi nu vrem sa ne oprim aici si am gasit o reteta speciala de clatite cu smantana si stafide, pe care le preparam in mod traditional, insa pentru un gust mai aparte le dam la cuptor.

Adaugam smantana si "presaram" continutul bine de tot cu stafide, apoi le dam la cuptor la foc mic, pentru a se coace linistite si aromele sa se imbine.

Obisnuim sa le preparam de fiecare data cand ni se face pofta de gustul copilariei.

Papanasi - Fierti



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com


Nu, nu am gresit titlul, facem Papanasi fierti si sunt la fel de buni ca cei prajiti. Am ajuns sa adopt aceasta reteta datorita bunicii mele, care-i gatea cu regulalitate.

Spune ca reteta ar fi fost inventata, din povestile pe care le-a auzit ea la "intalnirea cofetareselor", de o bucatareasa iscusita care in momentul in care stapanul ei s-ar fi imbolnavit si trebuia sa manance "de regim"  a fost nevoita sa reinventeze desertul preferat al patronului si a hotarat sa fiarba papanasii, in loc sa-i prajeasca, lucru care-i facea rau.

Asadar, reteta noastra de papanasi este cea obisnuita, au in componenta branza, oua, gris, zahar si vanilie, dar in loc sa fie aruncati intr-un ulei incins, ii fierbem cu foc mare intr-o oala inalta si cu apa-n clocot. Sunt mai usori si mai putin consistenti decat cei traditionali.

Prajitura cu mere si biscuiti de post



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Sunt multe legende despre prajiturile cu mere, care mai de care mai interesante, dar ce vreau eu sa va povestesc despre Prajitura cu mere si biscuiti de post este ca in momentul in care o mananci, simti intens delicatetea gustului si in acelasi timp iti ofera o senzatie placuta de desert usor.

Aparent, deloc sofisticata, prajitura noastra are totusi in compozitie cateva ingrediente speciale. Pe langa merele zdravene pe care le folosim si care o domina, adaugam o budinca de vanilie facuta in casa - speciala de post-, care ii da o savoare speciala.

Mai adaugam scortisoara, putina esenta de rom cat sa contureze intregul. Noua ne place foarte mult si speram ca va va placea si voua.



joi, 12 septembrie 2013

Rulouri de scortisoara cu glazura din crema de branza



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Imi place foarte mult scortisoara asa ca in bucatarie se pregateau in mare parte deserturi cu scortisoara. E
drept, mirosul si gustul scortisoarei ma trimite imediat cu gandul la iarna si Craciun. Nu imi place iarna asa ca ma bucur doar de gustul intens. Prajiturile cu scortisoara la noi in casa nu se fac doar de sarbatori ci si de ziua mea, de 1 mai, pentru ca e soare, pentru ca a inceput scoala, pentru ca suntem bucurosi sau pentru orice alt motiv gasiti. :)

Asa ca ma apuc de treaba cand am pofta si pregatesc un aluat din faina, drojdie, unt zahar si lapte. Cat il las la dospit pregatesc umplutura din unt zahar si scortisoara, incing cuptorul si ma apuc sa intind aluatul si sa pun umplutura. Il rulez, il tai in bucati si il dau la cuptor. Cand sunt gata, imediat ce le-am scos de la cuptor le dau cu glazura din crema de branza, lamaie si portocala.

Ghiocel

Ghiocel sau prajituri mexicane pentru nunta



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Mult timp m-am gandit cum sa denumesc acest desert care se serveste la nuntile mexicane. Reteta o am de la un prieten care studia in Londra pe vrema cand eu locuiam acolo. Mi-am amintit de reteta zilele trecute asa ca am cautat mai multe informatii pe net. Am descoperit ca aceeasi reteta se face si in Italia, Rusia, Vietnam, iar numele l-am ales multitudinea de denumiri ale acestei prajituri. In Mexic se servesc la nunta dar in alte tari la diferite ocazii si nu numai. 

Aceste bile rotunde de unt cu nuci tocate sunt usoare si se topesc in gura. Se obtin dintr-un aluat delicat de unt, zahar, faina si nuci tocate. Se dau la cuptor si se servesc pudrate cu zahar. Secretul sta in unt care ii ofera textura finala. 

Tarta cu prune crumble

Prune si crumble



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Ne place tare mult acest desert. Atat de mult incat in zilele de toamna il pregateam aproape saptamanal. Nu conta ca foloseam piersici, nectarine, prune, mere sau afine pentru ca ramanea la fel de gustos si aromat. Dar in perioada asta gasim prune in toate pietele si supermarket-urile asa ca va propunem varianta cu prune. Bineinteles, daca doriti sa folosim alte fructe ne puteti contacta.

Gustul dulce-acrisor impreuna cu textura crocanta cu siguranta o sa va ramana in minte. Avantajul este ca poate fi mancata imediat ce s-a racit imdiferent de momentul din zi, iar extra, puteti adauga o lingura de inghetata cu aroma de vanilie. 

Cheesecake cu orez si visine

Branza, Orez si Visine - un minunat desert



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Azi, mai scoatem o reteta la intaintare din Chester, New York. Prima varianta de cheesecake isi are originile in Grecia Antica si trepatat a fost dezvoltata de bucatari pana ce si-a gasit varianta finala in Statele Unite ale Americii in 1872.

Reteta pe care noi o propunem este a unei prajituri usoare si nu foarte dulce. Sosul de visine care se adauga peste intreaga prajitura nu doar ca ajuta la imbunatatirea aspectului ci si ii confera un gust echilibrat. Prajitura se obtine din branza proaspata de vaci, orez, lapte, scortisoara si oua, iar sosul se face rapid din visine, zahar si apa. In sezon folosim fructe proaspete dar cand nu se mai gasesc pe piata le scoatem repede de la congelator unde mai avem si alte fructe pastrate pentru iarna. 

marți, 10 septembrie 2013

Marshmallow

Marshmallow pentru petreceri



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM -> 0766.441.007

Am postat o fotografie pe Facebook alaturi de care am scris ca ne-am jucat in bucatarie cu marshmallows pe care le-am invelit in ciocolata cu lapte si le-am ornat cu decor colorat si cocos verde. Le-am gustat, ne-au placut si le-am livrat gratuit clientilor care urmau sa isi primeasca comanda in ziua respectiva. Se pare ca au fost apreciate nu numai de clientii care le-au primit si care le-au si gustat asa ca, rapid, am primit comenzi de cate 50-100 de astfel de marshmallow invelite in ciocolata si ornate in diferite culori. 

Marshmallow cu istorie

La scara larga sunt confectionate din zahar, sirop de porumb, apa, gelatina, acoperite cu amidon de porumb. Noi le facem si in casa din albusuri de ou, apa, zahar, gelatina si amidon la care adaugam esente si/sau colorant. Initial au servit ca medicament impotriva durerilor in gat deoarece extractele mucilaginoase provin din radacini de nalba. Radacinile de nalba se folosau si in Egiptul Antic cand, amestecate cu miere, se foloseau tot impotriva durerilor in gat. Mai tarziu, in Franta, siropului de nalba i-a fost adaugata bezea din albus de ou si apa de trandafir. De aici pana la traditionalele marshmallows a fost un singur pas. Cofetarii din Franta au extras seva din radacina de nalba si au dezvoltat reteta actuala, adaugand albusuri de ou sau gelatina si amidon de porumb. 

Fondant din marshmallow

Noi facem si fondant din ele pe care il folosim la imbracat torturi sau, un fel de ChupaChups Lollipop. Pentru lollipop facem bile din ciocolata de casa pe care o invelim in fondat, o infigem intr-un bat de acadea si o livram pentru petreceri. Pentru o oferta de pret in ceea ce priveste marshmallows de casa si lollipops din ciocolata invelite in marshmallows va rugam sa ne contactati. 

Prajitura dietetica

Biscuiti, fructe si iaurt



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Daca sunteti la dieta si aveti pofta de o prajitura, noi va oferim una din biscuiti, piersici si iaurt cu 0% grasime. Este o prajitura racoritoare care nu contine zahar si nici indulcitori. Folosim doar o lingurita de zahar pudra pentru decor dar putem renunta la ea. :) 

Albinita

Albinita - prajitura cu miere si crema de lapte



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Albinita este o prajitura care se consuma foarte mult in Ardeal si Banat. Reteta s-a raspandit in secolul al XIX-lea in intreg imperiul Austro-Ungar si pe aceasta cale a ajuns si la noi in tara. Numele prajiturii in maghiara este Malézes Krémes (crema de miere) dar radacinile ii par a fi slave.


Blaturile cu miere, crema de lapte si gemul acrisor o transforma intr-o prajitura delicioasa care isi face loc pe toate mesele festive si nu numai. Prajitura usoara, gustoasa cu foi bine fragezite o facem din 4 foi de aluat pe care le coacem impreuna la cuptor pentru a nu fi diferente intre ele. Apoi pregatim crema din lapte, zahar, miere, gris si unt cu care ungem foaia unu si foaia trei. la mijloc, in loc de crema punem in strat de gem iar peste intreaga prajitura venim cu un strat de bezea, glazura de ciocolata sau zahar pudra. 

luni, 9 septembrie 2013

Pandispan dietetic

Pandispan dietetic pentru cura dumneavoastra de slabire



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Nu de mult am fost intrebati daca facem si prajituri care pot fi consumate si de persoanele care tin la dieta. Asa ca ne grabim sa va punem la dispozitie si astfel de retete. Va reamintim ca in cazul in care doriti o anumita prajitura, iar la noi pe blog nu se regaseste, ne puteti contacta si noi va facem o oferta de pret, iar prajitura o livram in maxim 24h in Bucuresti.

Pandispanul dietetic e una din prajiturile gustoase si dulci care nu pun in primejdie regimul dumneavoastra alimentar. Il facem din albusuri de ou si cateva galbenusuri, indulcitor praf, iaurt degresat cu 0% grasimi, faina de ovaz, praf de copt, cacao si esente de rom si vanilie. Aluatul il punem intr-un vas si il dam la cuptor pentru 30-40 minute. Desertul rezultat este pe gustul tuturor doamnelor si il recomandam cu placere. 

Prajitura cu crema de cafea

Pentru iubitorii de cafea



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Chiar daca misterioasa bautura neagra si amara apare in scrierile lui Homer si in legendele arabe, la nivel mondial este acceptata ideea ca a fost descoperita de catre un pastor etiopian in anul 850. Pastorul a observat ca dupa ce caprele sale mananca boabele rosiatice ale unui arbust , acestea devin foarte active. Dupa ce a testat el insusi boabele a impartasit cu altii minunata descoperire si astfel cafeaua a inceput sa fie cultivata in toate regiunile populate de arabi. 

Initial licoarea a fost blamata de liderii religiosi pe motiv ca este un elixir ce ofera puteri diavolesti. Mai tarziu, credinciosii italieni i-au cerut Papei Clement al VII-lea sa interzica consumul de cafea. Acesta, inainte sa promulge interzicerea consumului de cafea, a gustat personal licoarea si a decis sa nu o interzica si sa lase credinciosii sa se bucure de ea. 

In ziua de azi cafeaua a ajuns pe locul doi in privinta importantei economice, dupa petrol. 

Prajitura cu crema de cafea

Noua ne place cafeaua dar la fel de mult ne place si prajitura cu blat pufos de cafea, umpluta cu crema de cafea. O prajitura foarte aromata care o pregatim cu mult drag din oua, faina, cafea, unt, si zahar. Nu sunt multe ingrediente dar, combinate in proportii exacte redau o prajitura perfecta pentru orice moment al zilei. Va invitam sa o gustati dupa ce o scoatem de la frigider unde se raceste pentru cateva ore!

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti ca la mama acasa



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Reteta pentru salamul de biscuiti am "furat-o"cand eram mic de la mama. Era desertul meu preferat cu care imi stapaneam orice pofta de dulce. Imi amintesc cum stateam si rupeam in bucatele mici fiecare biscuite in parte, in timp ce mama mixa rahatul cu putina cacao. Esentele de rom care se adaugau in crema imi invaluia simtul olfactiv.
Nu stiu cand a fost ultima data cand am mancat salamul de biscuiti al mamei, dar noi o facem foarte des asa ca ne-am gandit sa vi-l prezentam si voua.

duminică, 8 septembrie 2013

Prajitura cu branza si stafide



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766441007 sau prajitura.ta@gmail.com

Prajitura cu branza si stafide, mirosul racorii serilor

Cand mi-aduc aminte de Prajitura cu branza si stafide, prima imagine care mi se deruleaza in cap este aglomeratia din jurul bunicii, in momentul in care aceasta scotea tava din cuptor.

Imi amintesc ca mereu o mancam mai cu pofta iarna si tocmai de aceea asociez acel miros specific al branzei, care se coace elegant pe patul de aluat, cu sarbatorile. Obisnuiam sa o mancam saptamanal, pana in Craciun si uneori chiar si de Craciun.Dar sa revenim la prajitura noastra, compusa din doua foi hotarate si o implutura atent realizata, prajitura cu branza este perfecta pentru serile aniversare sau pur si simplu doar de pofta :).

Comanda acum prajitura de branza cu stafide


Amestecam bine faina, untul, zaharul, ouale, sarea si praful de copt pana cand obtinem un aluat bun de intins intr-o tava, peste care punem umplutura formata din branza - care este neaparat patrata in zer pana cand o cumparam, pentru ca asa in momentul in care este mancata devine suculenta -, adaugam stafidele, zaharul, care la alegere poate fi brun, galbenusurile si inca cateva alte mici secrete si obtinem o crema pufoasa si nerabdatoare sa fie asezata pe blatul deja curios.

Venim si cu ea de-a doua foaie si o dam rapid la cuptor, de unde va iesi o delicioasa placinta de casa cu branza si stafide (cum se spune la mine in ardeal). 

vineri, 6 septembrie 2013

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, din Roma antica la dumneavoastra in farfurie



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Reteta de crema de zahar ars isi are originile in Roma antica. Totul a inceput pe vremea cand puii domesticiti erau pastrati pentru oua. Surplusul de oua de la romani alaturi de cunostiintele grecilor in arta de a gati, au dus la dezvoltarea unei noi rete de crema. Initial a crema nu a fost dulce, ci pe baza de cimbru, dar au experiementat si au dezvoltat o crema dulce, aromata cu miere. Reteta dezvoltata de romani suna asa: se pune lapte intr-un vas. Se foloseste o cantitate moderata de miere care se amesteca cu laptele. Se iau cinci oua pentru doua portii, si se incorporeaza cu laptele. Vasul se pune pe carbuni incinsi si se gateste la foc domol. Atunci cand amestecul se ingroasa, se presara piper. Piperul era foarte folosit in Roma Antica si probabil era asemanator la gust cu piperul din zilele noastre. 

Imperiul Roman a fost destinat sa cada iar pe ruinele sale s-a ridicat societatea medievala. Reteta de crema a rezistat invaziilor barbare si probabil a pacificat un barbar sau doi. Reteta a fost adoptata de catre spanioli si mauri. In Spania, mierea a fost inlocuita cu zahar, care se carameliza, si s-a transformat in crema de zahar ars de astazi. Maurii au adaugat citrice si migdale in compozitie si s-a transformat in crema de zahar ars cu arome de astazi. Dupa ce Cristofor Columb a descoperit America in graba dupa bogatiile zonei, s-a dus si reteta de crema de zahar ars. Aproape toti locuitorii din America Centrala si de Nord iubesc crema de zahar ars in toate formele ei. Crema a devenit asociata in mare parte cu Mexicul unde desertul se prepara atat in casele celor mai bogate familii cat si in in casele celor mai saraci. 

Crema de zahar ars la comanda

Exista multe variatiuni ale cremei de zahar ars dar noua ne place reteta clasica: oua, lapte si zahar; zahar alb in compozitie si zahar brun pentru caramelizat. La aceste ingrediente adaugam putina estenta de vanilie si rom. Dam totul la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate, o lasam la racit in frigider iar apoi e gata de livrat. Livrarea in Bucuresti se face in maxim 24h de la comanda ferma si este gratuita. Pentru comenzile din tara nu se percepe avans iar plata se face la livrare.


Briose

De la prajituri ceasca la briose

Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Cupcake este o prajitura mica conceputa sa serveasca o singura persoana. Prima relatare despre este in 1796 cand in cartea de bucate "American Cookery" aparea reteta unei prajituri, coapta intr-o ceasca mica. Denumirea de cupcake a fost folosita pentru prima data in 1828 in cartea de bucate "75 de retete pentru patiserie, dulciuri si dropsuri" de Eliza Leslie. Pana ca formele de briose sa fie disponibile la scara larga, prajiturile erau coapte in cupe mici de ceramica sau un cesti (cups), de unde si-au luat si numele de cupcakes (prajituri ceasca). Numele a ramas si este dat oricarei prajituri mici de dimensiunea unei cesti de ceai.
cupcake

Englezii au transformat cupcake-ul intr-o prajitura si mai mica, mai putin dulce, fara glazura, sub denumirea de briosa (English muffin) sau prajitura zana (Fairy cake).  Exista multe varietati de briose in compozitia careia se pot regasi fulgi de ciocolata, seminte de mac, afine, zmeura, scortisoara, lamaie, nuci, lamaie, portocale, piersici, migdale samd. Briosele pot fi servite la micul dejun, alaturi de o ceasca de ceai sau ca desert la mesele principale.  

Briose de casa

Briosele pastreaza reteta traditionala de prajituri: contin unt, zahar, oua si faina. Aditional se adauga lapte si praf de copt.  









Comandati briose la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

joi, 5 septembrie 2013

Reducere de ziua ta!

In dar de ziua ta!

Daca se apropie ziua ta si doresti sa iti impresionezi invitatii sau colegii de munca cu o prajitura de casa sau un tort delicios apeleaza la noi si iti facem cadou 25% reducere! Nu ai timp sa prepari si prajituri pentru invitatii tai? Contacteaza-ne si noi pregatim pentru tine cele mai bune prajituri pentru a-ti impresiona invitatii cu cele mai bune deserturi. 

Pentru a beneficia de reducere trebuie sa comanzi cel tarziu cu 7 zile inainte de ziua ta indiferent daca este data la care te-ai nascut sau ziua onomastica.



Detalii pe www.prajituriacasa.ro


miercuri, 4 septembrie 2013

Tiramisu

Italia si minunatele sale dulciuri



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Nu stiu la ce va ganditi cand spun Italia, dar eu ma gandesc la orasele de pe coasta, mare si munte laolata, cultura, soare, vin, paste, panna cotta, biscotti si nu in ultimul rand, tiramisu; nu imi place blatul lor subtire de pizza asa ca nu am inclus-o aici. Mesele italienilor se incheie mai degraba cu fructe decat cu un desert si numai la ocaziile speciale se serveste un desert. Tocmai de aceea deserturile italiene sunt notabile prin mixul de arome cu adevarat de neuitat. Iar singura regula in prepararea deserturilor italiene este sa creezi un desert care ofera plecere mai presus de orice. Cel mai popular este tiramisu, un desert in straturi care indeplineste toate crieteriile pentru o experienta placuta. 

Am cautat informatii despre tiramisu si am aflat ca exista 3 povesti/istorii referitoare la dulcea inventie. Majoritatea adera la una singura, aceea ca faimosul tiramisu a fost inventat de Innaccone, un chef originar din Italia, care a lucrat timp de 2 ani in perfectionarea retetei. 

Tiramisu in bucataria noastra

Ne place reteta clasica de tiramisu cu piscoturi imbibate intr-un amestec de espresso, rom si zahar, peste care adaugam crema de mascarpone si zabaglione, totul pudrat cu cacao. Zabaglione este o crema traditiona italiana din galbenusuri, vin de Marsala si zahar. Dar in loc de vin noi folosim brandy sau rom negru. Rezultatul? Un desert elegant si bogat, intens si rafinat. Aroma delicata a cremei italiene si mascarpone sunt in contrast cu aroma de espresso si pudra de cacao. Aceste arome aduc o textura catifelata care ofera un tratament de lux.

Comanda tiramisu la numarul de telefon 0766.441.007 sau prin email la prajitura.ta@gmail.com

joi, 29 august 2013

Rulada cu nuca si mac

Rulada cu nuca si mac din Europa



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Rulada este un desert tipic Europei Centrale si de Est. Istoria ei este incerta, dar stim ca este un desert foarte popular in Slovenia, Slovacia, Polonia, Croatia, Turcia si Ungaria. Reteta americana de rulada cu nuca si mac a fost imprumutata de la sloveni si polonezi. Reteta traditionala umpluta cu nuca si mac se serveste la masa de Craciun si Paste si a devenit rapid un desert foarte popular si in America. In Slovacia rulada cu nuca si mac este considerata o delicatesa, iar gospodinele o prepara ori de cate ori au ocazia. 

Reteta traditionala de rulada cu nuca si mac

Reteta noastra nu pot spune ca e venita din Slovacia, Ungaria sau Polonia. Am gasit aceeasi reteta in toate tarile si chiar in Ardeal la noi. Noi o cunoastem de multi ani de la o gospodina din Slovacia si ne amintim cu placere de mirosul ruladei calde proaspat iesita de la cuptor. Rulada se facea la un cuptor cu lemne si avea acel miros specific care umplea casa. In slovaca ii spune Makovník a Orechovník, iar reteta contine faina, zahar, drojdie, lapte si un strop de ulei. Continutul il obtinem amestecand mac cu zahar si lapte sau/si nuca cu zahar si lapte. In aluatul framantat, crescut si intins asternem umplutura, apoi rulam. Batem repede un ou pe care il intindem peste rulada si o dam la cuptor pentru o jumatate de ora. Mai ungem ruladele cu ou si o lasam la racit. 

Comanda rulada cu nuca si mac la 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

Negrese

De la Brownies la Negrese



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Prajitura Brownie a aparut in Statele Unite la finele secolului al XIX-lea si s-a raspandit rapid pe intreg teritoriul Amercii de Nord in prima jumatate a secoului al XX-lea. Un chef de la Palmer House Hilton Hotel din Chicago a creat prajitura dupa ce Bertha Palmer, o importanta femeie de afaceri din Statele Unite, a cerut un desert dedicat doamnelor, mai mic decat o bucata de prajitura, care sa pastreze caracteristicile unei prajituri si sa poata fi transportanta intr-o cutie de servit pranzul. Primele prajituri aveau o glazura de piersica si nuci, iar acestea inca se prepara la hotel dupa reteta originala. 

Exista trei mituri despre cum s-au facut primele Brownies. Primul speculeaza ca bucatarul-sef a adaugat accidental ciocolata topita in aluatul de biscuiti, al doilea mit spune ca un bucatar a uitat sa adauge faina in aluat iar al treilea, cu cea mai populara convingere, este ca gospodinele nu aveau praf de copt si au improvizat aceasta noua reteta. Oricare ar fi adevarul toate cele trei mituri si-au castigat popularitatea de-a lungul anilor, datorita inceputurilor misterioase. 

Negresele noastre

Prajitura a devenit atat de populara incat toate tarile au adoptat-o. Negresele noastre se fac si cu faina si cu praf de copt, la care adaugam lapte, unt, zahar, oua, cacao pudra, mirodenii si ciocolata topita cu frisca pentru glazura. Optional adaugam bucati de migdale si ciocolata in prajitura pentru o savoare mai intensa. Topim, amestecam, incorporam pana obtinem un aluat omogen pe care il dam la cuptor. Intre timp topim ciocolata, o amestecam cu frisca, iar cand prajitura este gata o asezam peste ea. Noi nu ne putem abtine, o ornam cu cocos si o savuram calda, asa ca preferam sa o livram imediat ce am scos-o din cuptor.

*Daca doriti sa comandati negrese cu nuca pretul este de 50 lei iar pentru negrese cu alune pretul este de 47 lei.

Comanda negrese la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

Prajitura cu visine

Din Muntii Caucaz la prajitura cu visine.



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Visinele se pare ca isi au originea in Muntii Caucaz...sau Anatolia...sau chiar Europa de Est. Nimeni nu poate stii sigur unde cele doua specii de ciresi au intrat in contact si au format acest hybrid. Cert este ca grecii le-au adus pe teritoriul lor in anul 300 i.H. din zona marii Caspice si a marii Negre. Fructul a fost adoptat rapid de persi si romani care au adus visinii in Britania la inceputul erei noastre. Iar acum e cel mai popular fruct in Iran. In Marea Britanie au inceput sa fie cultivate in secolul al XVI-lea pe timpul lui Henry al VIII-lea iar mai tarziu, colonistii le-au cultivat pentru prima data in Massachusetts, America. 

Se spune ca un visin si-a oferit fructele lui Maya, mama fecioara a lui Buddha, pentru a o mentine sanatoasa pe timpul sarcinii. In America de Nord, popoarele arborigene au descoperit proprietatile medicale ale scoartei, frunzelor dar si ale visinelor propriu-zise: vindeca gatul imflamat si amelioreaza durerile de burta. Medicina modera sustine si ea proprietatile medicale ale visinelor: antioxidante, anti-imflamatoare, lupta impotriva cancerului, bogate in vitamine si minerale. Iar asta nu e tot! Visinele sunt unele din putine fructe cunoscute care contin hormonul numit melatonina, benefic in tulburarile de somn.

Nu am aflat daca prima prajitura cu visine a fost facuta de greci inaintea erei noastre, de persi sau americani dar se pare ca placinta cu cirese este un desert traditional american. Asa ca posibil ca atunci cand au ramas fara cirese sa foloseasca visine.

Reteta de prajitura cu visine pe care noi o folosim contine:

Oua, zahar, faina, vanilie, coaja rasa de lamaie, praf de copt, cateva lingurite de zeama de lamaie, ulei si visine. Inainte de toate curatam visinele de samburi si amestecam restul ingredientelor. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata, adaugam visinele care intre timp s-au scurs si dam totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. La final o pudram si o livram rapid clientilor.

Comanda prajitura cu visine la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

miercuri, 28 august 2013

Galuste cu prune

Galuste cu prune si nu numai!



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Galustele sunt bile de aluat fierte ce au la baza paine, faina, cartofi si pot include carne, peste, legume sau fructe. Se prepara fie prin fierbere, la abur, se prajesc sau se coc. Dulci sau sarate se servesc atat in supe, tocane, cu sos sau in orice alt mod. 

Galustele se regasesc pe toate continentele. Fie ca vorbim de Fufu in Africa, Gujhia in India sau Buuz in Mongolia toate sunt galuste. Cea mai mare varietate de galuste se regaseste in Europa Centrala. Galustele cu prune, caci despre ele vorbim acum, se pare ca sunt originare din Austria. Nu putem fi siguri de autenticitatea lor pentru ca la curtea domneasca din Viena se perindau "venetici" din Ungaria, Boemia, Slovacia, Polonia, Croatia, Dalmatia si chiar Bucovina. Acestia aduceau cu ei retete pe care bucataria austriaca le-a adoptat. Asa au luat nastere Zwetschkenknödel sau galustele cu prune

Ce ingrediente folosim pentru galuste cu prune?

Aluatul sarat il obtinem din cartofi, oua, sare, gris si faina. Il amestecam bine si rupem bucati din el in care punem jumatati de prune iar galustele rezultate le fierbem pentru cateva minute. Odata fierte, le lasam la scurs pentru scurt timp si le imbracam in pesmet indulcit cu zahar tos, rumenit in unt si aromat cu putina vanilie. Livrarea este gratuita in Bucuresti, in termen de 24h de la comanda ferma. Pentru comenzi mai mici sau mai mari va rugam sa ne contactati.

Pentru comenzi ne puteti contacta la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la adresa prajitura.ta@gmail.com

marți, 27 august 2013

Prajitura cu mere olandeza

Prajitura cu mere in Olanda!



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Retelete de placinte si prajituri cu mere olandeze sunt vechi de secole. Exista o pictura din 1626 care intruchipeaza o placinta cu mere (appeltaart sau appelgebak) iar o carte de bucate olandeza din perioada 1514 reda o reteta identica cu cele din zilele noastre.

Placintele si prajiturile cu mere olandeze au specifica crusta ce se regaseste pe margini si baza. Aceatsa este umpluta cu bucati sau felii de mere amestecate cu scortisoara si zahar. Deasupra umpluturii se pun suvite de aluat in form de grilaj care sa tina umplutura. Acestea se consuma calde sau reci, cu topping de inghetata.

Prajitura cu mere olandeza are specific aroma de scortisoara sau lamaie si poate include stafide sau glazura. Noi am gasit o reteta de prijitura cu mere traditionala diferita de ceea ce cunoastem, sub forma de chec, la fel de savuroasa si gustoasa.

Reteta de prajitura cu mere olandeza contine:

Mere decojite si taiate felii, zahar, scortisoara, unt, oua, vanilie si faina. Dupa ce ingredientele se amesteca bine, se coace timp de o ora si jumatate si se serveste, de preferat calda. Asa cum am mentionat, prajitura se aseaza in forma de chec iar dintr-o forma ies 10-12 portii. Livrarea se face in 24h de la comanda ferma, dar preferam sa o livram imediat ce am scos-o din cuptor pentru a o servi calda.

Pentru comenzi ne puteti contacta la numarul de telefon 0766.441.007 sau prin email la prajitura.ta@gmail.com 

Tort de mere Chunky

Cum a ajuns tortul cu mere in America?



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
In 1620, cand colonistii englezi au sosit in America de Nord, au gasit doar o specie de mere, mere crab, pe care englezii nu le considerau bune pentru a fi gatite sau pentru a produce cidru. Astfel ca, in coloniile engleze din America de Nord, placinta si tortul cu mere au avut de asteptat pana ce soiurile europene, aduse de peste ocean, cresteau si rodeau mere bune pentru gatit. Chiar si asa, colonistii preferau sa faca placinte cu carne iar merele le pastrau pentru a produce cidru. Cu toate acestea, primele retele de placinte si torturi cu mere apar in manuscrise tiparite din secoul al XVIII-lea si a devenit rapid un desert forate popular. Astfel, palcinta cu mere este folosita pe tot parcursul anului, iar atunci cand nu mai sunt mere proaspete se folosesc mere uscate. Este masa de seara a copiilor. (istoricul Dr. Israel Acrelius). 

In secolele XIX si XX placinta cu mere a devenit un simbol al prosperitatii americane si mandria nationala. In cartile de bucate vechi americane am gasit o reteta cu miros de mere coapte si zahar brun caramelizat. 

Reteta de tort cu mere Chunky contine urmatoarele ingrediente:

Unt, zahar, vanilie, oua, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt si mere taiate bucati amestecate si date la cuptor pentru 40-45 de minute. Tortul cald se lasa la racit pentru 30 de minute. Intre timp topim in unt zahar brun si il amestecam cu ½ ceasca de frisca batuta. Peste tortul racit adaugam sosul dulce rezultat, il impachetam si il livram la cerere in Bucuresti in maxim 24h de la comanda ferma.

Pentru comenzi ne puteti contactat la numarul de telefon  0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com