Dobos, din 1884 in zilele noastre
Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Prajitura Dobos isi are originile in Ungaria, unde cofetarul Jozsef Dobos a inventat reteta in 1884. Prajitura a fost expusa pentru prima data in 1885 la Expozitia Nationala de la Budapesta iar imparatul Austriei, Franz Joseph si sotia acestuia, Imparateasa Alisabeth a Austriei, au fost printre primii care au gustat delicioasa prajitura. Prajitura Dobos a devenit rapid foarte populara in intreaga Europa pentru ca era diferita fata de toate celalate. Secretul a stat in unt, un ingredient nou si foarte putin cunoscut la acea vreme. Dealtfel, tot Jozfef Dobos a fost si cel care a inventat untul de ciocolata si blatul de tort. Reteta a fost pastrata secret pana in 1906 cand Jozsef Dobos s-a retras din activitatea de cofetar.
Prajitura a devenit cunoscuta in toate colturile lumii si, in prezent, numara mai bine de o suta de variatii. Reteta originala contine 5 straturi de pandispan cu o umplutura de crema de ciocolata intre ele, totul imbracat in caramel pentru a pastra prajitura proaspata si a o impiedica sa se usuce.
NU VA FIE FRICA SA SCRIETI RETETELE CA CINE CUMPARA DE LA VOI O VA FACE SI MAI DEPARTE,AR FI BINE SA STIE SI ALTI,SINT RETETELE NOASTRE ROMINESTI ;IAR CEI DEPARTE DE CASA AR DORI SA POATA SA LA FACA CACI DUCE DORUL LOR,DAR RETETELE SE MAI UITA,CEI DE APROAPE TOT LE VOR CUMPARA DIN COMODITATE SAU LIPSA DE TIMP
RăspundețiȘtergere