vineri, 6 septembrie 2013

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, din Roma antica la dumneavoastra in farfurie



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Reteta de crema de zahar ars isi are originile in Roma antica. Totul a inceput pe vremea cand puii domesticiti erau pastrati pentru oua. Surplusul de oua de la romani alaturi de cunostiintele grecilor in arta de a gati, au dus la dezvoltarea unei noi rete de crema. Initial a crema nu a fost dulce, ci pe baza de cimbru, dar au experiementat si au dezvoltat o crema dulce, aromata cu miere. Reteta dezvoltata de romani suna asa: se pune lapte intr-un vas. Se foloseste o cantitate moderata de miere care se amesteca cu laptele. Se iau cinci oua pentru doua portii, si se incorporeaza cu laptele. Vasul se pune pe carbuni incinsi si se gateste la foc domol. Atunci cand amestecul se ingroasa, se presara piper. Piperul era foarte folosit in Roma Antica si probabil era asemanator la gust cu piperul din zilele noastre. 

Imperiul Roman a fost destinat sa cada iar pe ruinele sale s-a ridicat societatea medievala. Reteta de crema a rezistat invaziilor barbare si probabil a pacificat un barbar sau doi. Reteta a fost adoptata de catre spanioli si mauri. In Spania, mierea a fost inlocuita cu zahar, care se carameliza, si s-a transformat in crema de zahar ars de astazi. Maurii au adaugat citrice si migdale in compozitie si s-a transformat in crema de zahar ars cu arome de astazi. Dupa ce Cristofor Columb a descoperit America in graba dupa bogatiile zonei, s-a dus si reteta de crema de zahar ars. Aproape toti locuitorii din America Centrala si de Nord iubesc crema de zahar ars in toate formele ei. Crema a devenit asociata in mare parte cu Mexicul unde desertul se prepara atat in casele celor mai bogate familii cat si in in casele celor mai saraci. 

Crema de zahar ars la comanda

Exista multe variatiuni ale cremei de zahar ars dar noua ne place reteta clasica: oua, lapte si zahar; zahar alb in compozitie si zahar brun pentru caramelizat. La aceste ingrediente adaugam putina estenta de vanilie si rom. Dam totul la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate, o lasam la racit in frigider iar apoi e gata de livrat. Livrarea in Bucuresti se face in maxim 24h de la comanda ferma si este gratuita. Pentru comenzile din tara nu se percepe avans iar plata se face la livrare.


Un comentariu: