duminică, 8 septembrie 2013

Prajitura cu branza si stafide



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766441007 sau prajitura.ta@gmail.com

Prajitura cu branza si stafide, mirosul racorii serilor

Cand mi-aduc aminte de Prajitura cu branza si stafide, prima imagine care mi se deruleaza in cap este aglomeratia din jurul bunicii, in momentul in care aceasta scotea tava din cuptor.

Imi amintesc ca mereu o mancam mai cu pofta iarna si tocmai de aceea asociez acel miros specific al branzei, care se coace elegant pe patul de aluat, cu sarbatorile. Obisnuiam sa o mancam saptamanal, pana in Craciun si uneori chiar si de Craciun.Dar sa revenim la prajitura noastra, compusa din doua foi hotarate si o implutura atent realizata, prajitura cu branza este perfecta pentru serile aniversare sau pur si simplu doar de pofta :).

Comanda acum prajitura de branza cu stafide


Amestecam bine faina, untul, zaharul, ouale, sarea si praful de copt pana cand obtinem un aluat bun de intins intr-o tava, peste care punem umplutura formata din branza - care este neaparat patrata in zer pana cand o cumparam, pentru ca asa in momentul in care este mancata devine suculenta -, adaugam stafidele, zaharul, care la alegere poate fi brun, galbenusurile si inca cateva alte mici secrete si obtinem o crema pufoasa si nerabdatoare sa fie asezata pe blatul deja curios.

Venim si cu ea de-a doua foaie si o dam rapid la cuptor, de unde va iesi o delicioasa placinta de casa cu branza si stafide (cum se spune la mine in ardeal). 

Un comentariu:

  1. Sa comand cumva o prajitura facuta de mine? Nu ar fi corect sa dai sursa pozelor sau sa pui propriile poze, daca tot faci prajituri la comanda?

    RăspundețiȘtergere