vineri, 6 septembrie 2013

Briose

De la prajituri ceasca la briose

Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Cupcake este o prajitura mica conceputa sa serveasca o singura persoana. Prima relatare despre este in 1796 cand in cartea de bucate "American Cookery" aparea reteta unei prajituri, coapta intr-o ceasca mica. Denumirea de cupcake a fost folosita pentru prima data in 1828 in cartea de bucate "75 de retete pentru patiserie, dulciuri si dropsuri" de Eliza Leslie. Pana ca formele de briose sa fie disponibile la scara larga, prajiturile erau coapte in cupe mici de ceramica sau un cesti (cups), de unde si-au luat si numele de cupcakes (prajituri ceasca). Numele a ramas si este dat oricarei prajituri mici de dimensiunea unei cesti de ceai.
cupcake

Englezii au transformat cupcake-ul intr-o prajitura si mai mica, mai putin dulce, fara glazura, sub denumirea de briosa (English muffin) sau prajitura zana (Fairy cake).  Exista multe varietati de briose in compozitia careia se pot regasi fulgi de ciocolata, seminte de mac, afine, zmeura, scortisoara, lamaie, nuci, lamaie, portocale, piersici, migdale samd. Briosele pot fi servite la micul dejun, alaturi de o ceasca de ceai sau ca desert la mesele principale.  

Briose de casa

Briosele pastreaza reteta traditionala de prajituri: contin unt, zahar, oua si faina. Aditional se adauga lapte si praf de copt.  









Comandati briose la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu