Albinita - prajitura cu miere si crema de lapte
Detalii pe www.prajituriacasa.ro
Albinita este o prajitura care se consuma foarte mult in Ardeal si Banat. Reteta s-a raspandit in secolul al XIX-lea in intreg imperiul Austro-Ungar si pe aceasta cale a ajuns si la noi in tara. Numele prajiturii in maghiara este Malézes Krémes (crema de miere) dar radacinile ii par a fi slave.
Blaturile cu miere, crema de lapte si gemul acrisor o transforma intr-o prajitura delicioasa care isi face loc pe toate mesele festive si nu numai. Prajitura usoara, gustoasa cu foi bine fragezite o facem din 4 foi de aluat pe care le coacem impreuna la cuptor pentru a nu fi diferente intre ele. Apoi pregatim crema din lapte, zahar, miere, gris si unt cu care ungem foaia unu si foaia trei. la mijloc, in loc de crema punem in strat de gem iar peste intreaga prajitura venim cu un strat de bezea, glazura de ciocolata sau zahar pudra.
Blaturile cu miere, crema de lapte si gemul acrisor o transforma intr-o prajitura delicioasa care isi face loc pe toate mesele festive si nu numai. Prajitura usoara, gustoasa cu foi bine fragezite o facem din 4 foi de aluat pe care le coacem impreuna la cuptor pentru a nu fi diferente intre ele. Apoi pregatim crema din lapte, zahar, miere, gris si unt cu care ungem foaia unu si foaia trei. la mijloc, in loc de crema punem in strat de gem iar peste intreaga prajitura venim cu un strat de bezea, glazura de ciocolata sau zahar pudra.
vreau reteta de la cap la coada!
RăspundețiȘtergere