Italia si minunatele sale dulciuri
Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Nu stiu la ce va ganditi cand spun Italia, dar eu ma gandesc la orasele de pe coasta, mare si munte laolata, cultura, soare, vin, paste, panna cotta, biscotti si nu in ultimul rand, tiramisu; nu imi place blatul lor subtire de pizza asa ca nu am inclus-o aici. Mesele italienilor se incheie mai degraba cu fructe decat cu un desert si numai la ocaziile speciale se serveste un desert. Tocmai de aceea deserturile italiene sunt notabile prin mixul de arome cu adevarat de neuitat. Iar singura regula in prepararea deserturilor italiene este sa creezi un desert care ofera plecere mai presus de orice. Cel mai popular este tiramisu, un desert in straturi care indeplineste toate crieteriile pentru o experienta placuta.
Am cautat informatii despre tiramisu si am aflat ca exista 3 povesti/istorii referitoare la dulcea inventie. Majoritatea adera la una singura, aceea ca faimosul tiramisu a fost inventat de Innaccone, un chef originar din Italia, care a lucrat timp de 2 ani in perfectionarea retetei.
Tiramisu in bucataria noastra
Ne place reteta clasica de tiramisu cu piscoturi imbibate intr-un amestec de espresso, rom si zahar, peste care adaugam crema de mascarpone si zabaglione, totul pudrat cu cacao. Zabaglione este o crema traditiona italiana din galbenusuri, vin de Marsala si zahar. Dar in loc de vin noi folosim brandy sau rom negru. Rezultatul? Un desert elegant si bogat, intens si rafinat. Aroma delicata a cremei italiene si mascarpone sunt in contrast cu aroma de espresso si pudra de cacao. Aceste arome aduc o textura catifelata care ofera un tratament de lux.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu