marți, 27 august 2013

Tort de mere Chunky

Cum a ajuns tortul cu mere in America?



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
In 1620, cand colonistii englezi au sosit in America de Nord, au gasit doar o specie de mere, mere crab, pe care englezii nu le considerau bune pentru a fi gatite sau pentru a produce cidru. Astfel ca, in coloniile engleze din America de Nord, placinta si tortul cu mere au avut de asteptat pana ce soiurile europene, aduse de peste ocean, cresteau si rodeau mere bune pentru gatit. Chiar si asa, colonistii preferau sa faca placinte cu carne iar merele le pastrau pentru a produce cidru. Cu toate acestea, primele retele de placinte si torturi cu mere apar in manuscrise tiparite din secoul al XVIII-lea si a devenit rapid un desert forate popular. Astfel, palcinta cu mere este folosita pe tot parcursul anului, iar atunci cand nu mai sunt mere proaspete se folosesc mere uscate. Este masa de seara a copiilor. (istoricul Dr. Israel Acrelius). 

In secolele XIX si XX placinta cu mere a devenit un simbol al prosperitatii americane si mandria nationala. In cartile de bucate vechi americane am gasit o reteta cu miros de mere coapte si zahar brun caramelizat. 

Reteta de tort cu mere Chunky contine urmatoarele ingrediente:

Unt, zahar, vanilie, oua, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt si mere taiate bucati amestecate si date la cuptor pentru 40-45 de minute. Tortul cald se lasa la racit pentru 30 de minute. Intre timp topim in unt zahar brun si il amestecam cu ½ ceasca de frisca batuta. Peste tortul racit adaugam sosul dulce rezultat, il impachetam si il livram la cerere in Bucuresti in maxim 24h de la comanda ferma.

Pentru comenzi ne puteti contactat la numarul de telefon  0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu