Din Muntii Caucaz la prajitura cu visine.
Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Visinele se pare ca isi au originea in Muntii Caucaz...sau Anatolia...sau chiar Europa de Est. Nimeni nu poate stii sigur unde cele doua specii de ciresi au intrat in contact si au format acest hybrid. Cert este ca grecii le-au adus pe teritoriul lor in anul 300 i.H. din zona marii Caspice si a marii Negre. Fructul a fost adoptat rapid de persi si romani care au adus visinii in Britania la inceputul erei noastre. Iar acum e cel mai popular fruct in Iran. In Marea Britanie au inceput sa fie cultivate in secolul al XVI-lea pe timpul lui Henry al VIII-lea iar mai tarziu, colonistii le-au cultivat pentru prima data in Massachusetts, America.
Se spune ca un visin si-a oferit fructele lui Maya, mama fecioara a lui Buddha, pentru a o mentine sanatoasa pe timpul sarcinii. In America de Nord, popoarele arborigene au descoperit proprietatile medicale ale scoartei, frunzelor dar si ale visinelor propriu-zise: vindeca gatul imflamat si amelioreaza durerile de burta. Medicina modera sustine si ea proprietatile medicale ale visinelor: antioxidante, anti-imflamatoare, lupta impotriva cancerului, bogate in vitamine si minerale. Iar asta nu e tot! Visinele sunt unele din putine fructe cunoscute care contin hormonul numit melatonina, benefic in tulburarile de somn.
Nu am aflat daca prima prajitura cu visine a fost facuta de greci inaintea erei noastre, de persi sau americani dar se pare ca placinta cu cirese este un desert traditional american. Asa ca posibil ca atunci cand au ramas fara cirese sa foloseasca visine.
Nu am aflat daca prima prajitura cu visine a fost facuta de greci inaintea erei noastre, de persi sau americani dar se pare ca placinta cu cirese este un desert traditional american. Asa ca posibil ca atunci cand au ramas fara cirese sa foloseasca visine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu