Galuste cu prune si nu numai!
Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Galustele sunt bile de aluat fierte ce au la baza paine, faina, cartofi si pot include carne, peste, legume sau fructe. Se prepara fie prin fierbere, la abur, se prajesc sau se coc. Dulci sau sarate se servesc atat in supe, tocane, cu sos sau in orice alt mod.
Galustele se regasesc pe toate continentele. Fie ca vorbim de Fufu in Africa, Gujhia in India sau Buuz in Mongolia toate sunt galuste. Cea mai mare varietate de galuste se regaseste in Europa Centrala. Galustele cu prune, caci despre ele vorbim acum, se pare ca sunt originare din Austria. Nu putem fi siguri de autenticitatea lor pentru ca la curtea domneasca din Viena se perindau "venetici" din Ungaria, Boemia, Slovacia, Polonia, Croatia, Dalmatia si chiar Bucovina. Acestia aduceau cu ei retete pe care bucataria austriaca le-a adoptat. Asa au luat nastere Zwetschkenknödel sau galustele cu prune.
Ce ingrediente folosim pentru galuste cu prune?

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu