miercuri, 28 august 2013

Galuste cu prune

Galuste cu prune si nu numai!



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Galustele sunt bile de aluat fierte ce au la baza paine, faina, cartofi si pot include carne, peste, legume sau fructe. Se prepara fie prin fierbere, la abur, se prajesc sau se coc. Dulci sau sarate se servesc atat in supe, tocane, cu sos sau in orice alt mod. 

Galustele se regasesc pe toate continentele. Fie ca vorbim de Fufu in Africa, Gujhia in India sau Buuz in Mongolia toate sunt galuste. Cea mai mare varietate de galuste se regaseste in Europa Centrala. Galustele cu prune, caci despre ele vorbim acum, se pare ca sunt originare din Austria. Nu putem fi siguri de autenticitatea lor pentru ca la curtea domneasca din Viena se perindau "venetici" din Ungaria, Boemia, Slovacia, Polonia, Croatia, Dalmatia si chiar Bucovina. Acestia aduceau cu ei retete pe care bucataria austriaca le-a adoptat. Asa au luat nastere Zwetschkenknödel sau galustele cu prune

Ce ingrediente folosim pentru galuste cu prune?

Aluatul sarat il obtinem din cartofi, oua, sare, gris si faina. Il amestecam bine si rupem bucati din el in care punem jumatati de prune iar galustele rezultate le fierbem pentru cateva minute. Odata fierte, le lasam la scurs pentru scurt timp si le imbracam in pesmet indulcit cu zahar tos, rumenit in unt si aromat cu putina vanilie. Livrarea este gratuita in Bucuresti, in termen de 24h de la comanda ferma. Pentru comenzi mai mici sau mai mari va rugam sa ne contactati.

Pentru comenzi ne puteti contacta la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la adresa prajitura.ta@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu