joi, 29 august 2013

Negrese

De la Brownies la Negrese



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Prajitura Brownie a aparut in Statele Unite la finele secolului al XIX-lea si s-a raspandit rapid pe intreg teritoriul Amercii de Nord in prima jumatate a secoului al XX-lea. Un chef de la Palmer House Hilton Hotel din Chicago a creat prajitura dupa ce Bertha Palmer, o importanta femeie de afaceri din Statele Unite, a cerut un desert dedicat doamnelor, mai mic decat o bucata de prajitura, care sa pastreze caracteristicile unei prajituri si sa poata fi transportanta intr-o cutie de servit pranzul. Primele prajituri aveau o glazura de piersica si nuci, iar acestea inca se prepara la hotel dupa reteta originala. 

Exista trei mituri despre cum s-au facut primele Brownies. Primul speculeaza ca bucatarul-sef a adaugat accidental ciocolata topita in aluatul de biscuiti, al doilea mit spune ca un bucatar a uitat sa adauge faina in aluat iar al treilea, cu cea mai populara convingere, este ca gospodinele nu aveau praf de copt si au improvizat aceasta noua reteta. Oricare ar fi adevarul toate cele trei mituri si-au castigat popularitatea de-a lungul anilor, datorita inceputurilor misterioase. 

Negresele noastre

Prajitura a devenit atat de populara incat toate tarile au adoptat-o. Negresele noastre se fac si cu faina si cu praf de copt, la care adaugam lapte, unt, zahar, oua, cacao pudra, mirodenii si ciocolata topita cu frisca pentru glazura. Optional adaugam bucati de migdale si ciocolata in prajitura pentru o savoare mai intensa. Topim, amestecam, incorporam pana obtinem un aluat omogen pe care il dam la cuptor. Intre timp topim ciocolata, o amestecam cu frisca, iar cand prajitura este gata o asezam peste ea. Noi nu ne putem abtine, o ornam cu cocos si o savuram calda, asa ca preferam sa o livram imediat ce am scos-o din cuptor.

*Daca doriti sa comandati negrese cu nuca pretul este de 50 lei iar pentru negrese cu alune pretul este de 47 lei.

Comanda negrese la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

Un comentariu:

  1. am comandat o tava de negrese la birou si s-au mancat imediat! data viitoare trebuie sa comandam cel putin doua tavi! :))

    RăspundețiȘtergere