joi, 19 septembrie 2013

Dobos

Dobos, din 1884 in zilele noastre

Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Prajitura Dobos isi are originile in Ungaria, unde cofetarul Jozsef Dobos a inventat reteta in 1884. Prajitura a fost expusa pentru prima data in 1885 la Expozitia Nationala de la Budapesta iar imparatul Austriei, Franz Joseph si sotia acestuia, Imparateasa Alisabeth a Austriei, au fost printre primii care au gustat delicioasa prajitura. Prajitura Dobos a devenit rapid foarte populara in intreaga Europa pentru ca era diferita fata de toate celalate. Secretul a stat in unt, un ingredient nou si foarte putin cunoscut la acea vreme. Dealtfel, tot Jozfef Dobos a fost si cel care a inventat untul de ciocolata si blatul de tort. Reteta a fost pastrata secret pana in 1906 cand Jozsef Dobos s-a retras din activitatea de cofetar. 

Prajitura a devenit cunoscuta in toate colturile lumii si, in prezent, numara mai bine de o suta de variatii. Reteta originala contine 5 straturi de pandispan cu o umplutura de crema de ciocolata intre ele, totul imbracat in caramel pentru a pastra prajitura proaspata si a o impiedica sa se usuce. 

marți, 17 septembrie 2013

Panna Cotta in 3 straturi



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM ->0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

De cand am demarat blog-ul, facebook-ul si aceasta "afacere" mi s-a cerut sa promovez un minunat desert italian. Fin, dulce, racoros, acest desert din nordul Italiei se asorteaza cu aproape orice dulceata, fruct sau mirodenii. Mi s-a parut un desert destul de simplu asa ca am cautat sa gasesc o panna cotta diferita fata de clasicul desert. Asa ca eu va propun sa incercati panna cotta in 3 straturi cu gust de ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.  

Putem face si panna cotta traditionala cu sos de caramel iar pretul pentru 600g este de 22 lei. 

luni, 16 septembrie 2013

Prajitura cu lime



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
  
Ne-am propus in ultima perioada sa va aducem cat mai multe retete "usoare", usor de digerat si tocmai de aceea, doamnelor, domnilor, intra in scena Prajitura cu lime.

Numai daca va uitati la poza, va dati seama cat de delicata este cu noi, prin aspect, prin gust, prin aroma. Facuta dintr-un blat subtire de de biscuiti de graham sau ghimbir, Prajitura cu lime aduce intr-un strat superior o crema realizata din oua, suc de lime, o crema de branza extraordinara si putina coaja de lime, rasa atent.

Uitati-va si voi la fotografie, nu vi se face pofta? Mama mea nu este amatoare de dulciuri, dar cand "scapam" o tava in frigider, ca prin minune se face disparuta.

Clatite cu smantana si stafide la cuptor



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Clatitele sunt pe cat de simple, pe atat de gustoase, dar noi nu vrem sa ne oprim aici si am gasit o reteta speciala de clatite cu smantana si stafide, pe care le preparam in mod traditional, insa pentru un gust mai aparte le dam la cuptor.

Adaugam smantana si "presaram" continutul bine de tot cu stafide, apoi le dam la cuptor la foc mic, pentru a se coace linistite si aromele sa se imbine.

Obisnuim sa le preparam de fiecare data cand ni se face pofta de gustul copilariei.

Papanasi - Fierti



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com


Nu, nu am gresit titlul, facem Papanasi fierti si sunt la fel de buni ca cei prajiti. Am ajuns sa adopt aceasta reteta datorita bunicii mele, care-i gatea cu regulalitate.

Spune ca reteta ar fi fost inventata, din povestile pe care le-a auzit ea la "intalnirea cofetareselor", de o bucatareasa iscusita care in momentul in care stapanul ei s-ar fi imbolnavit si trebuia sa manance "de regim"  a fost nevoita sa reinventeze desertul preferat al patronului si a hotarat sa fiarba papanasii, in loc sa-i prajeasca, lucru care-i facea rau.

Asadar, reteta noastra de papanasi este cea obisnuita, au in componenta branza, oua, gris, zahar si vanilie, dar in loc sa fie aruncati intr-un ulei incins, ii fierbem cu foc mare intr-o oala inalta si cu apa-n clocot. Sunt mai usori si mai putin consistenti decat cei traditionali.

Prajitura cu mere si biscuiti de post



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Sunt multe legende despre prajiturile cu mere, care mai de care mai interesante, dar ce vreau eu sa va povestesc despre Prajitura cu mere si biscuiti de post este ca in momentul in care o mananci, simti intens delicatetea gustului si in acelasi timp iti ofera o senzatie placuta de desert usor.

Aparent, deloc sofisticata, prajitura noastra are totusi in compozitie cateva ingrediente speciale. Pe langa merele zdravene pe care le folosim si care o domina, adaugam o budinca de vanilie facuta in casa - speciala de post-, care ii da o savoare speciala.

Mai adaugam scortisoara, putina esenta de rom cat sa contureze intregul. Noua ne place foarte mult si speram ca va va placea si voua.



joi, 12 septembrie 2013

Rulouri de scortisoara cu glazura din crema de branza



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Imi place foarte mult scortisoara asa ca in bucatarie se pregateau in mare parte deserturi cu scortisoara. E
drept, mirosul si gustul scortisoarei ma trimite imediat cu gandul la iarna si Craciun. Nu imi place iarna asa ca ma bucur doar de gustul intens. Prajiturile cu scortisoara la noi in casa nu se fac doar de sarbatori ci si de ziua mea, de 1 mai, pentru ca e soare, pentru ca a inceput scoala, pentru ca suntem bucurosi sau pentru orice alt motiv gasiti. :)

Asa ca ma apuc de treaba cand am pofta si pregatesc un aluat din faina, drojdie, unt zahar si lapte. Cat il las la dospit pregatesc umplutura din unt zahar si scortisoara, incing cuptorul si ma apuc sa intind aluatul si sa pun umplutura. Il rulez, il tai in bucati si il dau la cuptor. Cand sunt gata, imediat ce le-am scos de la cuptor le dau cu glazura din crema de branza, lamaie si portocala.

Ghiocel

Ghiocel sau prajituri mexicane pentru nunta



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Mult timp m-am gandit cum sa denumesc acest desert care se serveste la nuntile mexicane. Reteta o am de la un prieten care studia in Londra pe vrema cand eu locuiam acolo. Mi-am amintit de reteta zilele trecute asa ca am cautat mai multe informatii pe net. Am descoperit ca aceeasi reteta se face si in Italia, Rusia, Vietnam, iar numele l-am ales multitudinea de denumiri ale acestei prajituri. In Mexic se servesc la nunta dar in alte tari la diferite ocazii si nu numai. 

Aceste bile rotunde de unt cu nuci tocate sunt usoare si se topesc in gura. Se obtin dintr-un aluat delicat de unt, zahar, faina si nuci tocate. Se dau la cuptor si se servesc pudrate cu zahar. Secretul sta in unt care ii ofera textura finala. 

Tarta cu prune crumble

Prune si crumble



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Ne place tare mult acest desert. Atat de mult incat in zilele de toamna il pregateam aproape saptamanal. Nu conta ca foloseam piersici, nectarine, prune, mere sau afine pentru ca ramanea la fel de gustos si aromat. Dar in perioada asta gasim prune in toate pietele si supermarket-urile asa ca va propunem varianta cu prune. Bineinteles, daca doriti sa folosim alte fructe ne puteti contacta.

Gustul dulce-acrisor impreuna cu textura crocanta cu siguranta o sa va ramana in minte. Avantajul este ca poate fi mancata imediat ce s-a racit imdiferent de momentul din zi, iar extra, puteti adauga o lingura de inghetata cu aroma de vanilie. 

Cheesecake cu orez si visine

Branza, Orez si Visine - un minunat desert



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Azi, mai scoatem o reteta la intaintare din Chester, New York. Prima varianta de cheesecake isi are originile in Grecia Antica si trepatat a fost dezvoltata de bucatari pana ce si-a gasit varianta finala in Statele Unite ale Americii in 1872.

Reteta pe care noi o propunem este a unei prajituri usoare si nu foarte dulce. Sosul de visine care se adauga peste intreaga prajitura nu doar ca ajuta la imbunatatirea aspectului ci si ii confera un gust echilibrat. Prajitura se obtine din branza proaspata de vaci, orez, lapte, scortisoara si oua, iar sosul se face rapid din visine, zahar si apa. In sezon folosim fructe proaspete dar cand nu se mai gasesc pe piata le scoatem repede de la congelator unde mai avem si alte fructe pastrate pentru iarna. 

marți, 10 septembrie 2013

Marshmallow

Marshmallow pentru petreceri



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDATI ACUM -> 0766.441.007

Am postat o fotografie pe Facebook alaturi de care am scris ca ne-am jucat in bucatarie cu marshmallows pe care le-am invelit in ciocolata cu lapte si le-am ornat cu decor colorat si cocos verde. Le-am gustat, ne-au placut si le-am livrat gratuit clientilor care urmau sa isi primeasca comanda in ziua respectiva. Se pare ca au fost apreciate nu numai de clientii care le-au primit si care le-au si gustat asa ca, rapid, am primit comenzi de cate 50-100 de astfel de marshmallow invelite in ciocolata si ornate in diferite culori. 

Marshmallow cu istorie

La scara larga sunt confectionate din zahar, sirop de porumb, apa, gelatina, acoperite cu amidon de porumb. Noi le facem si in casa din albusuri de ou, apa, zahar, gelatina si amidon la care adaugam esente si/sau colorant. Initial au servit ca medicament impotriva durerilor in gat deoarece extractele mucilaginoase provin din radacini de nalba. Radacinile de nalba se folosau si in Egiptul Antic cand, amestecate cu miere, se foloseau tot impotriva durerilor in gat. Mai tarziu, in Franta, siropului de nalba i-a fost adaugata bezea din albus de ou si apa de trandafir. De aici pana la traditionalele marshmallows a fost un singur pas. Cofetarii din Franta au extras seva din radacina de nalba si au dezvoltat reteta actuala, adaugand albusuri de ou sau gelatina si amidon de porumb. 

Fondant din marshmallow

Noi facem si fondant din ele pe care il folosim la imbracat torturi sau, un fel de ChupaChups Lollipop. Pentru lollipop facem bile din ciocolata de casa pe care o invelim in fondat, o infigem intr-un bat de acadea si o livram pentru petreceri. Pentru o oferta de pret in ceea ce priveste marshmallows de casa si lollipops din ciocolata invelite in marshmallows va rugam sa ne contactati. 

Prajitura dietetica

Biscuiti, fructe si iaurt



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Daca sunteti la dieta si aveti pofta de o prajitura, noi va oferim una din biscuiti, piersici si iaurt cu 0% grasime. Este o prajitura racoritoare care nu contine zahar si nici indulcitori. Folosim doar o lingurita de zahar pudra pentru decor dar putem renunta la ea. :) 

Albinita

Albinita - prajitura cu miere si crema de lapte



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Albinita este o prajitura care se consuma foarte mult in Ardeal si Banat. Reteta s-a raspandit in secolul al XIX-lea in intreg imperiul Austro-Ungar si pe aceasta cale a ajuns si la noi in tara. Numele prajiturii in maghiara este Malézes Krémes (crema de miere) dar radacinile ii par a fi slave.


Blaturile cu miere, crema de lapte si gemul acrisor o transforma intr-o prajitura delicioasa care isi face loc pe toate mesele festive si nu numai. Prajitura usoara, gustoasa cu foi bine fragezite o facem din 4 foi de aluat pe care le coacem impreuna la cuptor pentru a nu fi diferente intre ele. Apoi pregatim crema din lapte, zahar, miere, gris si unt cu care ungem foaia unu si foaia trei. la mijloc, in loc de crema punem in strat de gem iar peste intreaga prajitura venim cu un strat de bezea, glazura de ciocolata sau zahar pudra. 

luni, 9 septembrie 2013

Pandispan dietetic

Pandispan dietetic pentru cura dumneavoastra de slabire



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Nu de mult am fost intrebati daca facem si prajituri care pot fi consumate si de persoanele care tin la dieta. Asa ca ne grabim sa va punem la dispozitie si astfel de retete. Va reamintim ca in cazul in care doriti o anumita prajitura, iar la noi pe blog nu se regaseste, ne puteti contacta si noi va facem o oferta de pret, iar prajitura o livram in maxim 24h in Bucuresti.

Pandispanul dietetic e una din prajiturile gustoase si dulci care nu pun in primejdie regimul dumneavoastra alimentar. Il facem din albusuri de ou si cateva galbenusuri, indulcitor praf, iaurt degresat cu 0% grasimi, faina de ovaz, praf de copt, cacao si esente de rom si vanilie. Aluatul il punem intr-un vas si il dam la cuptor pentru 30-40 minute. Desertul rezultat este pe gustul tuturor doamnelor si il recomandam cu placere. 

Prajitura cu crema de cafea

Pentru iubitorii de cafea



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Chiar daca misterioasa bautura neagra si amara apare in scrierile lui Homer si in legendele arabe, la nivel mondial este acceptata ideea ca a fost descoperita de catre un pastor etiopian in anul 850. Pastorul a observat ca dupa ce caprele sale mananca boabele rosiatice ale unui arbust , acestea devin foarte active. Dupa ce a testat el insusi boabele a impartasit cu altii minunata descoperire si astfel cafeaua a inceput sa fie cultivata in toate regiunile populate de arabi. 

Initial licoarea a fost blamata de liderii religiosi pe motiv ca este un elixir ce ofera puteri diavolesti. Mai tarziu, credinciosii italieni i-au cerut Papei Clement al VII-lea sa interzica consumul de cafea. Acesta, inainte sa promulge interzicerea consumului de cafea, a gustat personal licoarea si a decis sa nu o interzica si sa lase credinciosii sa se bucure de ea. 

In ziua de azi cafeaua a ajuns pe locul doi in privinta importantei economice, dupa petrol. 

Prajitura cu crema de cafea

Noua ne place cafeaua dar la fel de mult ne place si prajitura cu blat pufos de cafea, umpluta cu crema de cafea. O prajitura foarte aromata care o pregatim cu mult drag din oua, faina, cafea, unt, si zahar. Nu sunt multe ingrediente dar, combinate in proportii exacte redau o prajitura perfecta pentru orice moment al zilei. Va invitam sa o gustati dupa ce o scoatem de la frigider unde se raceste pentru cateva ore!

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti ca la mama acasa



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Reteta pentru salamul de biscuiti am "furat-o"cand eram mic de la mama. Era desertul meu preferat cu care imi stapaneam orice pofta de dulce. Imi amintesc cum stateam si rupeam in bucatele mici fiecare biscuite in parte, in timp ce mama mixa rahatul cu putina cacao. Esentele de rom care se adaugau in crema imi invaluia simtul olfactiv.
Nu stiu cand a fost ultima data cand am mancat salamul de biscuiti al mamei, dar noi o facem foarte des asa ca ne-am gandit sa vi-l prezentam si voua.

duminică, 8 septembrie 2013

Prajitura cu branza si stafide



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766441007 sau prajitura.ta@gmail.com

Prajitura cu branza si stafide, mirosul racorii serilor

Cand mi-aduc aminte de Prajitura cu branza si stafide, prima imagine care mi se deruleaza in cap este aglomeratia din jurul bunicii, in momentul in care aceasta scotea tava din cuptor.

Imi amintesc ca mereu o mancam mai cu pofta iarna si tocmai de aceea asociez acel miros specific al branzei, care se coace elegant pe patul de aluat, cu sarbatorile. Obisnuiam sa o mancam saptamanal, pana in Craciun si uneori chiar si de Craciun.Dar sa revenim la prajitura noastra, compusa din doua foi hotarate si o implutura atent realizata, prajitura cu branza este perfecta pentru serile aniversare sau pur si simplu doar de pofta :).

Comanda acum prajitura de branza cu stafide


Amestecam bine faina, untul, zaharul, ouale, sarea si praful de copt pana cand obtinem un aluat bun de intins intr-o tava, peste care punem umplutura formata din branza - care este neaparat patrata in zer pana cand o cumparam, pentru ca asa in momentul in care este mancata devine suculenta -, adaugam stafidele, zaharul, care la alegere poate fi brun, galbenusurile si inca cateva alte mici secrete si obtinem o crema pufoasa si nerabdatoare sa fie asezata pe blatul deja curios.

Venim si cu ea de-a doua foaie si o dam rapid la cuptor, de unde va iesi o delicioasa placinta de casa cu branza si stafide (cum se spune la mine in ardeal). 

vineri, 6 septembrie 2013

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, din Roma antica la dumneavoastra in farfurie



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com

Reteta de crema de zahar ars isi are originile in Roma antica. Totul a inceput pe vremea cand puii domesticiti erau pastrati pentru oua. Surplusul de oua de la romani alaturi de cunostiintele grecilor in arta de a gati, au dus la dezvoltarea unei noi rete de crema. Initial a crema nu a fost dulce, ci pe baza de cimbru, dar au experiementat si au dezvoltat o crema dulce, aromata cu miere. Reteta dezvoltata de romani suna asa: se pune lapte intr-un vas. Se foloseste o cantitate moderata de miere care se amesteca cu laptele. Se iau cinci oua pentru doua portii, si se incorporeaza cu laptele. Vasul se pune pe carbuni incinsi si se gateste la foc domol. Atunci cand amestecul se ingroasa, se presara piper. Piperul era foarte folosit in Roma Antica si probabil era asemanator la gust cu piperul din zilele noastre. 

Imperiul Roman a fost destinat sa cada iar pe ruinele sale s-a ridicat societatea medievala. Reteta de crema a rezistat invaziilor barbare si probabil a pacificat un barbar sau doi. Reteta a fost adoptata de catre spanioli si mauri. In Spania, mierea a fost inlocuita cu zahar, care se carameliza, si s-a transformat in crema de zahar ars de astazi. Maurii au adaugat citrice si migdale in compozitie si s-a transformat in crema de zahar ars cu arome de astazi. Dupa ce Cristofor Columb a descoperit America in graba dupa bogatiile zonei, s-a dus si reteta de crema de zahar ars. Aproape toti locuitorii din America Centrala si de Nord iubesc crema de zahar ars in toate formele ei. Crema a devenit asociata in mare parte cu Mexicul unde desertul se prepara atat in casele celor mai bogate familii cat si in in casele celor mai saraci. 

Crema de zahar ars la comanda

Exista multe variatiuni ale cremei de zahar ars dar noua ne place reteta clasica: oua, lapte si zahar; zahar alb in compozitie si zahar brun pentru caramelizat. La aceste ingrediente adaugam putina estenta de vanilie si rom. Dam totul la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate, o lasam la racit in frigider iar apoi e gata de livrat. Livrarea in Bucuresti se face in maxim 24h de la comanda ferma si este gratuita. Pentru comenzile din tara nu se percepe avans iar plata se face la livrare.


Briose

De la prajituri ceasca la briose

Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Cupcake este o prajitura mica conceputa sa serveasca o singura persoana. Prima relatare despre este in 1796 cand in cartea de bucate "American Cookery" aparea reteta unei prajituri, coapta intr-o ceasca mica. Denumirea de cupcake a fost folosita pentru prima data in 1828 in cartea de bucate "75 de retete pentru patiserie, dulciuri si dropsuri" de Eliza Leslie. Pana ca formele de briose sa fie disponibile la scara larga, prajiturile erau coapte in cupe mici de ceramica sau un cesti (cups), de unde si-au luat si numele de cupcakes (prajituri ceasca). Numele a ramas si este dat oricarei prajituri mici de dimensiunea unei cesti de ceai.
cupcake

Englezii au transformat cupcake-ul intr-o prajitura si mai mica, mai putin dulce, fara glazura, sub denumirea de briosa (English muffin) sau prajitura zana (Fairy cake).  Exista multe varietati de briose in compozitia careia se pot regasi fulgi de ciocolata, seminte de mac, afine, zmeura, scortisoara, lamaie, nuci, lamaie, portocale, piersici, migdale samd. Briosele pot fi servite la micul dejun, alaturi de o ceasca de ceai sau ca desert la mesele principale.  

Briose de casa

Briosele pastreaza reteta traditionala de prajituri: contin unt, zahar, oua si faina. Aditional se adauga lapte si praf de copt.  









Comandati briose la numarul de telefon 0766.441.007 sau pe email la prajitura.ta@gmail.com

joi, 5 septembrie 2013

Reducere de ziua ta!

In dar de ziua ta!

Daca se apropie ziua ta si doresti sa iti impresionezi invitatii sau colegii de munca cu o prajitura de casa sau un tort delicios apeleaza la noi si iti facem cadou 25% reducere! Nu ai timp sa prepari si prajituri pentru invitatii tai? Contacteaza-ne si noi pregatim pentru tine cele mai bune prajituri pentru a-ti impresiona invitatii cu cele mai bune deserturi. 

Pentru a beneficia de reducere trebuie sa comanzi cel tarziu cu 7 zile inainte de ziua ta indiferent daca este data la care te-ai nascut sau ziua onomastica.



Detalii pe www.prajituriacasa.ro


miercuri, 4 septembrie 2013

Tiramisu

Italia si minunatele sale dulciuri



Detalii pe www.prajituriacasa.ro
COMANDA ACUM -> 0766.441.007 sau prajitura.ta@gmail.com
Nu stiu la ce va ganditi cand spun Italia, dar eu ma gandesc la orasele de pe coasta, mare si munte laolata, cultura, soare, vin, paste, panna cotta, biscotti si nu in ultimul rand, tiramisu; nu imi place blatul lor subtire de pizza asa ca nu am inclus-o aici. Mesele italienilor se incheie mai degraba cu fructe decat cu un desert si numai la ocaziile speciale se serveste un desert. Tocmai de aceea deserturile italiene sunt notabile prin mixul de arome cu adevarat de neuitat. Iar singura regula in prepararea deserturilor italiene este sa creezi un desert care ofera plecere mai presus de orice. Cel mai popular este tiramisu, un desert in straturi care indeplineste toate crieteriile pentru o experienta placuta. 

Am cautat informatii despre tiramisu si am aflat ca exista 3 povesti/istorii referitoare la dulcea inventie. Majoritatea adera la una singura, aceea ca faimosul tiramisu a fost inventat de Innaccone, un chef originar din Italia, care a lucrat timp de 2 ani in perfectionarea retetei. 

Tiramisu in bucataria noastra

Ne place reteta clasica de tiramisu cu piscoturi imbibate intr-un amestec de espresso, rom si zahar, peste care adaugam crema de mascarpone si zabaglione, totul pudrat cu cacao. Zabaglione este o crema traditiona italiana din galbenusuri, vin de Marsala si zahar. Dar in loc de vin noi folosim brandy sau rom negru. Rezultatul? Un desert elegant si bogat, intens si rafinat. Aroma delicata a cremei italiene si mascarpone sunt in contrast cu aroma de espresso si pudra de cacao. Aceste arome aduc o textura catifelata care ofera un tratament de lux.

Comanda tiramisu la numarul de telefon 0766.441.007 sau prin email la prajitura.ta@gmail.com